INFO

 • Pris: 495 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet, Havnefronten
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 18. Juni 2022 20.00
 • Døre åbner: Kl. 18.00
 • Kategori: Koncerter

The Cardigans + Tina Dickow

DOBBELTKONCERT PÅ HAVNEFRONTEN

Der er lagt op til en af sommerens helt store udendørskoncerter i de smukkeste rammer, når de svenske popikoner The Cardigans og vores egen suveræne sanger og sangskriver Tina Dickow samme aften giver koncert på havnefronten foran Kulturværftet.

Info: Udendørs koncert / ståpladser / Mulighed for at købe mad på pladsen / Mulighed for at købe kajplads og lægge egen båd til på koncertpladsen – se her

Tina Dickow – klar med nyt dansk materiale

Første del af aftenen kan man glæde sig til Tina Dickow, der giver publikum chancen for at høre en stribe nye danske Dickow-sange live. Hun arbejder i øjeblikket på sit første dansk-sprogede album og siger selv om albummet og det at spille live igen:

“Jeg tror, alle véd, at vi glæder os vanvittigt til at komme ud at spille! Og hvis bare publikum glæder sig halvt så meget, som jeg gør, til vi igen kan mødes på spillestederne, så kan det kun blive magisk! Og at det bliver i kølvandet på nyt album gør det bare endnu mere spændende. Vi skal jo spille spritnye sange på dansk, og der er flere grunde til, at de sange kommer nu. Jeg har savnet Danmark helt ubeskriveligt i den lange periode, hvor jeg ikke har kunnet rejse hjem, og følt mig mere dansk end nogensinde det sidste års tid. Og derudover føles det som et godt tidspunkt at tage et spring og prøve noget nyt frem for at søge tilbage til det gamle. Vi er et andet sted nu. Og jeg glæder mig til at mødes lige dér”.

The Cardigans – klar med det musikalske lydspor fra 90’erne

De står bag verdenshit som Lovefool, Erase/Rewind og My Favorite Game. Den 18. juni afrunder de aftenen med en koncert, der tager publikum med tilbage til dengang bandet for alvor brød gennem lydmuren.

Gennem deres karrierer har de bl.a. modtaget priser, anmeldernes anerkendelse og ikke mindst et popelskende publikums hyldest verden over. Stille og roligt fik The Cardigans stor anerkendelse i USA, og gruppens tredje album ‘First Band On The Moon’ opnåede en amerikansk guldplade. Med Lovefool som en del af soundtracket til filmklassikeren Romeo + Juliet blev placeringerne på alverdens hitlister for alvor cementeret. Det hjalp sikkert også på især den amerikanske succes, at svenskerne var med i et afsnit af ungdomsserien Beverly Hills 90210.

Siden fulgte succes-albummet Gran Turismo i 1998 med hits som Erase/Rewind og My Favourite Game, der også blev internationale succeser, og mange vil sikkert også huske bandets coverudgave af Talking Heads-nummeret Burning Down The House med den britiske sanger Tom Jones. Ved udgangen af 1990’erne havde The Cardigans for længst markeret sig som et af årtiets største musikikoner.

Derefter var der stille om gruppen i fem år, indtil Long Gone Before Daylight udkom i 2003. Her viste gruppen en helt ny, mere afdæmpet americana lyd, som forsanger Nina Persson stille og rolig havde udforsket i et soloprojekt i den lange pause. På sit seneste album, ‘Super Extra Gravity’, skiftede The Cardigans endnu en gang stilretning hen imod en mere simpel og rå garage rock-lyd.


KAJPLADSER – SEJL TIL KONCERT

Image

Kom sejlende til koncerten i egen båd. Med en kajplads-billet kan I kaste fortøjningerne lige ved koncertpladsen og blive natten over i Helsingørs hyggelige havnemiljø. Jeres båd ligger lige ved siden af det historiske Kronborg Slot, og I kan gå direkte ind på koncertpladsen og deltage i festen – kajpladsen gælder til næste dag kl. 11.30.

Indsejlingen skal ske om eftermiddagen på koncertdagen fra kl. 13.30 og forudsætter en gyldig koncertbillet til alle ombord på båden.

BETINGELSER FOR KAJPLADS-BILLETTER

 • Kajpladserne er kun for både der er minimum 10 meter – der gives ikke dispensation pga. sikkerhed
 • Indsejlingen skal ske om eftermiddagen på koncertdagen fra kl. 13.30
 • Udsejlingen skal ske senest den efterfølgende formiddag kl. 11.30
 • Vi garanterer ikke udsyn til scenen fra jeres båd
 • Der vil kun være begrænset adgang til el i havnen
 • Alle ombord på båden skal have en gyldig koncertbillet
 • Medbragt mad og drikke må nydes ombord på båden, men ikke medtages på koncertpladsen

I ugen op til koncerten vil I få tilsendt nærmere informationer om jeres anløb til koncertpladsen. For spørgsmål vedrørende havnen og anløb kontakt venligst Helsingør Havn på tlf. 2531 1080.

For spørgsmål vedrørende koncerten og adgang til pladsen kontakt venligst Kulturværftets Sekretariat på tlf. 41 86 99 12.

 • Arrangeret af:
 • Arrangeret af:
 • Støttet af:
 • Støttet af: