INFO

 • Pris: 85 DKK
 • Sted:
  Toldkammeret
 • Tid: 30. Januar 2022 16.00
 • Døre åbner: Kl. 15.00
 • Kategori: Koncerter

Søndagsjazz: Hvalfugl

Info: Unummererede siddepladser / Bemærk regler for coronapas og mundbind


’ØJEBLIKKE VI HUSKER’

Hvalfugl har i de seneste år gjort sig bemærket på den danske jazzscene som et nyt og originalt bud på noget musik der ligger dybt forankret i os alle sammen. Skandina¬visk jazz. Nordisk folk- jazz. Moderne folkemusik. Mange forskellige betegnelser har været igennem når musikken skulle beskrives. Med det nye tredje album står det klart at Hvalfugl eksisterer i sit helt eget univers. Det er instrumentalmusik med lyriske melodier i atmosfæriske stemninger. Det er legende og samtidig højtideligt, smukt og melankolsk.

Efter 2 albums og 1 EP har Hvalfugl samlet erfaringer, udviklet idéer og sat et nyt ambitionsniveau for deres musik. Kort tid efter udgivelsen af deres forrige album Som En Faldskærm, som udkom i foråret 2019, gik bandet i al hemmelighed i gang med at skrive nyt materiale.

”Vi havde stadig en masse idéer i forbindelse med produktionen af Som En Faldskærm, og vi kunne ikke vente med at prøve dem af i øvelokalet”, siger guitarist Jeppe Lavsen.

Bandet samarbejdede på Som En Faldskærm med produceren Ian Stephensson, og tanken om at eksperimentere med en udvidet besætning åbnede sig for dem.

”Hvalfugl har altid bare været os tre. Vi har kendt hinanden i mange år, lang tid før vi startede bandet. Vi kender hinanden rigtig godt, også musikalsk, og derfor tænkte vi at det kunne være sjovt at udfordre den komfort ved at invitere gæstemusikere med ind i vores univers”, siger bassist Anders Juel Bomholt.

Al musikken er skrevet af medlemmerne i Hvalfugl, og fællestrækket for alle numrene er, at de er hyldestsange til forskellige oplevelser og minder delt i bandet – Øjeblikke Vi Husker.

Hvalfugl er:
Jeppe Lavsen [Guitar]
Jonathan Fjord Bredholt [Piano, Harmonium]
Anders Juel Bomholt [Kontrabas]

Gæstemusikere:
Jakob Sørensen [Trompet]
Lasse Jacobsen [Trommer]
Gabriella de Carvalho e Silva Fuglsig [Cello]
Rebecca de Carvalho e Silva Fuglsig [Cello]

VIGTIG INFORMATION INDEN DIT BESØG

 • Medbring gyldigt coronapas
  Alle personer på 15 år eller ældre skal fremvise coronapas iht. gældende retningslinjer.
  Der er kun adgang med gyldigt coronapas. Vi opfordrer til, at du downloader app’en “Coronapas” på forhånd.
  Find nærmeste test-sted her

Mundbind

Der skal bæres mundbind når du færdes på Kulturværftet og i Toldkammeret:

 • Det gælder i Toldkammerets Spisekammeret samt i Kulturværftets Spisehus, undtagen når man sidder ned og spiser.
 • Der skal bæres mundbind når an deltager i kulturelle arrangementer, møder og konferencer.
  Vi afventer stadig endelig udmelding om det også gælder, når man sidder ned.

ANMELDELSER / LINKS / MUSIK / VIDEO

Den aarhusianske trio tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazzens klang. Der en perlende friskhed og en egen lyrisk nerve i Hval­fugls bud på jazzet folkemusik til vores tid, og med deres le­gende sammenspil bliver man elegant sendt i retning af både lyse nordiske nætter og efterårsglød i trækronerne.

Deres nye og tredje album “Øjeblikke Vi Husker”, har bl.a. fået følgende ord med på vejen:

”Ung trio er et af de absolut mest spændende navne på den danske jazzhimmel lige nu”

David A. Dyrholm Nielsen, Politiken

“…man har vitterligt ikke svært ved at føle sig hensat til et bølgende dansk land­skab udsat for et mildt vejrlig, når man lader sig føre med ind i musikkens natur i selskab med trioen.” Kim Skotte, Politiken

“Hvalfugl er noget af det smukkeste der sket for dansk jazz i mange år. Det bliver bare ved. Nu med tredje album, Øjeblikke vi husker. Deres velskabte blanding af nor­disk jazz og folk er samme sjældne liga som Kenny Drew og Niels Henning Ørsted Peder­sens Duo eller Bremer/McCoy. Musik der bygger bro mellem udspringet, det danske, den nordiske tone, klangen, melodien der er højskolesangbog eller salme, folkemusik og jazzen.” Niels Overgård, Jazznyt

”Nyt album er som en smuk drøm forløst (…) Såvel teknisk som kunstnerisk er de tres musik på højt niveau. Ikke på noget tidspunkt er man i tvivl om, at de sigter højt”. Ivan Rod, Gaffa

Desuden er “Øjeblikke Vi Husker” på Jazznyt’s top 10 liste over årets bedste danske jazzudgivelser: https://tinyurl.com/y4x9ume9

Livesession: https://bit.ly/2Zv4kwt

Live – Moor Jazz 2020: https://bit.ly/3dlGGKY

Lyt her:

Spotify: https://tinyurl.com/y3jfn4rl

Apple Music: https://tinyurl.com/y3a7ngh4

Video: https://tinyurl.com/yxp349fo

 • Arrangeret af:
 • Arrangeret af:
 • Støttet af:
 • Støttet af: