INFO

  • Pris: 65 DKK
  • Sted:
    Kulturværftet
  • Tid: 20. Februar 2022 14.00
  • Døre åbner: Kl. 13.30
  • Kategori: Film

Feriefilm: Bjergkøbing Grand Prix

Info: Nummererede siddepladser / Bjergkøbing Grand Prix (originaltitel: Flåklypa Grand Prix), instruktør Ivo Caprino, NO 1975, 88 min. / Talesprog: Dansk / Varighed: 1.28 time 


Vi skruer traditionen tro helt op for sjov og nostalgi, sætter sving i popcorn-maskinen og viser den fine gamle klassiker Bjergkøbing Grand Prix i vinterferien på Kulturværftet. 

Oplev eller genoplev et særligt gensyn med Il Tempo Gigante, det melankolske pindsvin Ludvig, den optimistiske fugl, Solan Gundersen med halstørklæde, filttøfler og lav moral og alle de andre fine karakterer i den rørende norske animationsfilm fra 1975 Bjergkøbing Grand Prix.  FerieFilm er klassikere for hele familien, og med Bjergkøbing Grand Prix kan små og store (gen)opleve en lille perle på det store lærred.

Norsk klassiker med dansk islæt 

I mere end 30 år har filmens høje kvalitet og brug avancerede teknik imponeret folk og filmkritikere over hele verden. Filmen har endog solgt over 5.5 mio. biografbilletter i Norge, hvilket er flere billetter end der rent faktisk er folk i Norge. Filmen er baseret på forfatteren Kjell Aukrusts persongalleri. Den er produceret af Ivo Caprino, og musikken er komponeret af danske Bent Fabricius-Bjerre. 

Anmeldelser

“Charme er et svagt ord for den udstråling af hjertelig enfold, den nu 36 år gamle norske film stadig oser af. Renset og presset, med billedformatet udvidet til et moderne biograflærreds bredde og i frisk lysende farver viser filmen sig fra sin allerbedste side som den internationale animationsklassiker, den er. ”
Politiken
“Oven i købet kommer den nu 10 år efter Caprinos død op i en fin digital restaurering, der fuldt så meget som noget buldrende James Cameron-epos har fortjent at blive set i den største biograf, man kan nå frem til.”
Jyllands-Posten
“Filmen er jovialt hyggelig grænsende til det excessive og er lige så længe om at komme op i gear som Fælgens hjemmegjorte racerbil »El Tempo Gigante«. Men når det sker, må man holde på hat og motorbriller, for Ivo Caprinos dukkefilm om racerløbet mellem cykelsmeden og Rudolf Blodstrupmose, der er blevet berømt på at stjæle Fælgens opfindelse, er stadig hæsblæsende, spektakulær og humorfyldt.”
Berlingske
“Et gensyn med en af verdens bedste film. Kommer der en enkelt regnvejrsdag hen over sommeren, så brug den på at tage i biografen og genoplev denne fantastiske film inklusiv den stemning man får med ved at tage i biografen og lad din biografbillet være en lille hyldest til Ivo Caprino og Kjell Aukrusts, mændene bag denne fantastiske filmperle. ”
ON-Z.dk
“Bjergkøbing Grand Prix er en film der har det hele. Den har et velskrevet og sjovt manuskript, historien er universel og tidløs. Der er skurke, helte, lidt kærlighed og oliesheiker med en gorilla som chauffør og en mavedansende fugl - som Sofus får et godt øje til.”
Film-nyt.dk