Foredrag: Sort energi og grønne muligheder

Image

Tid: 15. september 2021, Kl. 17-19  / Sted: Danmarks Tekniske Museum, Fabriksvej 25, 3000 Helsingør /

Pris: Voksne 110 kr., studerende får 20 % rabat, børn og unge under 18 gratis adgang  / Varighed: 2 timer 


Foredrag og debat med forskere og meningsdannere i spørgsmålet om, hvordan fremtidens energilandskab kan og bør se ud.

Kan vi overhovedet klare os uden fossile brændstoffer? Hvilke reelle alternativer findes der til olie og kul? Og hvad vil det kræve af dig og mig, hvis vi skal omlægge vores liv og samfund til vedvarende energi?

Det er nogle af spørgsmålene, når landets førende energihistoriker Mogens Rüdiger, fysiker Gunnar Rohde og medlem af Ungeklimarådet Mathias Botoft Hansen med Helsingør Dagblads chefredaktør Peter Hagmund som ordstyrer mødes for at debattere og gøre os klogere på sort energi og grønne alternativer.

Det er mere end 200 år siden, at mennesket fandt ud af at udnytte de enorme kræfter, der lå ophobet i kul og olie. Siden da har fossile brændstoffer givet os velstand og muligheder, som ingen havde drømt om. Men mulighederne er kommet med en pris, som vi i dag ser i de omfattende klimaforandringer, der for nylig blev understreget i FN’s klimarapport.


Arrangementet er udviklet i samarbejde mellem Danmarks Tekniske Museum – se event.Helsingør Dagblad og Kulturværftet og er det første i en række af foredrag og debatter, der tager udgangspunkt i Danmarks Tekniske Museums nye udstilling, ”SORT ENERGI & GRØNNE HÅB


GRØN OMSTILLING

Arrangementet er del af en foredrags- og debatrække, hvor vi i 2021-22 med udgangspunkt i Danmarks Tekniske Museums aktuelle udstilling SORT ENERGI & GRØNNE HÅB inviterer en række forskere og meningsdannere til at være med til at sætte fokus på energiens historie – og tage et kig ud i fremtidens grønne energilandskab. Hvorfor er vores energi behov vokset så voldsomt, at vi ikke kan kontrollere konsekvenserne? Hvordan finder vi nye veje? 

Image
Image
Image


Program tilføjes løbende – følg med her:


Tidligere arrangementer: