Foredrag og debat: Atomkraft og grønne muligheder

Image

Tid: 29. september 2021, Kl. 17-19  / Sted: Danmarks Tekniske Museum, Fabriksvej 25, 3000 Helsingør 

Pris: Voksne 110 kr. (entre til museet), studerende får 20 % rabat, børn og unge under 18 gratis adgang 

Varighed: 2 timer 


Kom til foredrag og debat med forskere og meningsdannere i spørgsmålet om atomkraft som en del af den grønne omstilling

Kan vi gennemføre den grønne omstilling uden atomkraft? Hvilke muligheder ligger der i den nyeste udvikling af atomreaktorer? Og kan vi i det hele taget indregne atomkraft som en ‘grøn’ teknologi?

Det er nogle af spørgsmålene, der debatteres, når Mikkel Veje Rønsbo fra Seaborg Technologies, Bent Lauritzen, fysiker og en af Danmarks førende eksperter på atomkraft, og Palle Bendsen fra miljøorganisationen NOAH mødes for at debattere og gøre os klogere på udfordringer og muligheder i atomkraft. Helsingør Dagblads chefredaktør, Peter Hagmund-Hansen er ordstyrer, og vi ser frem til en engageret debat med aftenens publikum.

Arrangementet starter med en halv times omvisning i udstillingen.


Arrangementet er udviklet i samarbejde mellem Danmarks Tekniske Museum – se event.Helsingør Dagblad og Kulturværftet og er det andet i en række af foredrag og debatter, der tager udgangspunkt i Danmarks Tekniske Museums nye udstilling, ”SORT ENERGI & GRØNNE HÅB


GRØN OMSTILLING

Arrangementet er del af en foredrags- og debatrække, hvor vi i 2021-22 med udgangspunkt i Danmarks Tekniske Museums aktuelle udstilling SORT ENERGI & GRØNNE HÅB inviterer en række forskere og meningsdannere til at være med til at sætte fokus på energiens historie – og tage et kig ud i fremtidens grønne energilandskab. Hvorfor er vores energi behov vokset så voldsomt, at vi ikke kan kontrollere konsekvenserne? Hvordan finder vi nye veje? 

Image
Image
Image


Program tilføjes løbende – følg med her:


Tidligere arrangementer: